«Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα και πρακτικά υπάρχει παντού. Γι’ αυτό δεν μπορούν να προσδιορίσουν οι άνθρωποι που ανιχνεύονται θετικοί, από πού προήλθε η μόλυνσή τους», σημείωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, πρόεδρος πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Θα τη συναντήσουμε όλοι»

Η εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης είναι πλέον τόσο διαδεδομένη που «θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι να τη συναντήσουμε κάποια στιγμή».

Μοναδικό όπλο, ο εμβολιασμός, εξού και «θα πρέπει να εμβολιαστούμε ώστε να έχουμε άμυνα».

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάχτυλο, η Δέλτα μεταδίδεται ταχύτατα σε νυχτερινά κέντρα όπου υπάρχει συνωστισμός και απουσία ατομικών προστατευτικών μέσων.

«Τα μέτρα που προβλέπονται είναι πολύ λίγα συγκριτικά με αυτά που είχαμε πριν από αρκετό χρόνο. Πρέπει όσο μπορούμε να τηρούμε τα μέτρα αλλά η διασπορά είναι τόσο μεγάλη που ο τρόπος για να προετοιμαστούμε για τη συνάντηση με τον ιό είναι ο εμβολιασμός».

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού, ιδιαίτερα για τους άνω των 50, καθώς σε περίπτωση που νοσήσουν θα δώσουν μια σκληρή μάχη «που κάποιοι θα τη χάσουν κιόλας».

Υψηλό το εμβολιαστικό επίπεδο των νησιών

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο σε μερικά νησιά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε ότι «τα νησιά έχουν υψηλό επίπεδο εμβολιασμού και αυτό είναι θετικό. Η διασπορά αφορά του επισκέπτες και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε ζητήσει να γίνονται περισσότερα τεστ, ειδικά κατά την επιστροφή από τα νησιά».

Ο κ. Εξαδάχτυλος τόνισε την ανάγκη του εμβολιασμού και της τήρησης των ατομικών μέτρων προστασίας, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μπει «φρένο» στη διασπορά του ιού.

«Θα πρέπει όλοι να φροντίσουν την άμυνά τους. Ειδικά οι άνω των 50 με την έννοια του κατεπείγοντος. Οι αριθμοί ανεβαίνουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ νωρίτερα από ό,τι τους αναμέναμε», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι γρήγορα αυτό θα αποτυπωθεί και στις νοσηλείες.

«Δε θα πρέπει να περιμένουμε οι αριθμοί να μειωθούν. Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε μία αύξηση στις νοσηλείες, οι οποίες αφορούν και νεότερους ανθρώπους», είπε, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι μοναδική λύση είναι ο εμβολιασμός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr