Σοκαρισμένη παραμένει η Εύβοια από τον θάνατο του 42χρονου ιερέα που έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό, καθώς δεν είχε εμβολιαστεί, αφήνοντας πίσω του 5 παιδιά.

Συντετριμμένες, η μητέρα και η αδελφή του 42χρονου πατέρα Νικόλαου δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αποχαιρετούν τον άνθρωπό τους. Άφησε πίσω του πέντε μικρά παιδιά και τη σύζυγό του απαρηγόρητη.

Η απόφασή του να μην σπεύσει να εμβολιαστεί τού στοίχισε τη ζωή.

«Θα το ξεπεράσω…»

Το τελευταίο μήνυμα που του έστειλε από την εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν ο 42χρονος ιερέας, μετέφερε εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο του ο μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος.

«Μου έστειλε το τελευταίο μήνυμα στο οποίο μου έγραφε: ‘Εντός ολίγου θα διασωληνωθώ. Σας αγαπώ όλους. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω’» αναφερόταν στον επικήδειό του.

Δυστυχώς η μάχη ήταν άνιση. Ήταν απροστάτευτος και ευάλωτος στο φονικό ιό.

Μαχητής στις φλόγες

Στις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου ο ιερέας έδωσε σκληρή μάχη, μαζί με τους πυροσβέστες της βόρειας Εύβοιας αλλά και με όσους ήρθαν να βοηθήσουν τους κατοίκους από την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Ο ιερέας είχε τότε ριχτεί στις φλόγες με τέτοιον ηρωισμό που οι πυροσβέστες από το εξωτερικό ζήτησαν να είναι εκείνος που θα ευλογήσει τη δύναμή τους πριν από το ταξίδι της επιστροφής στη χώρα τους.

Πηγή: in.gr