Νέες εξελίξεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, για το Qatargate,  στο οποίο εμπλέκεται η Ελληνίδα πρώην αντιπροέδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Η πλευρά της κ. Καϊλή θα καταθέσει κανονικά το αίτημα αποφυλάκισης τον Ιανουάριο. Όπως είπε ο δικηγόρος της, «θα ζητήσουμε αντικατάσταση της κράτησης με περιοριστικούς όρους και μπορεί να έχουμε εξελίξεις και πριν τις 22 Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, «οι Βέλγοι δεν έχουν βρει στοιχεία για το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας, επομένως δεν στέκει και το αμέσως επόμενο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Τι εξομολογήθηκε η Καϊλή στον δικηγόρο της – Οι δύο επιλογές

Ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε, στον Σκάι, ότι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας «δεν βρέθηκε 1 εκατομμύριο αλλά 300.000 ευρώ σε μετρητά στις «βαλίτσες» του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Η Εύα Καϊλή δεν μπορεί να συνεργαστεί σε αυτό το θέμα με τις αρχές γιατί δεν γνωρίζει τίποτα για τις παραβατικές συμπεριφορές του συζύγου της» και τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Τζορτζι, καθώς «δεν έψαχνε την βαλίτσα και τον χαρτοφύλακα του συζύγου της» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η Εύα Καϊλή έμαθε για τα χρήματα την ημέρα της σύλληψης του συντρόφου της από τις ειδήσεις και πανικοβλήθηκε, για αυτό τηλεφώνησε στον πατέρα της και του είπε να πάρει τη βαλίτσα και τα μπιμπερό του μωρού.

«Είχα δύο επιλογές, να καταγγείλω τον άνδρα μου ή να πάνε τα μετρητά στον ιδιοκτήτη τους» εξομολογήθηκε η ίδια στον δικηγόρο της.

Πηγή: in.gr