Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση υπέρ της, ύστερα από τη νίκη της τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Eurobasket 2023, κόντρα στη Λετονία με 73-65.

Η Ελλάδα έχει την ατυχία να βρίσκεται στον πιο αλλόκοτο όμιλο της διοργάνωσης, με τέσσερις ομάδες να έχουν ακριβώς το ίδιο ρεκόρ (1-1) πριν την έναρξη της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Μπορεί στην πρεμιέρα και στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι από τα 3, τα κορίτσια του Δημήτρη Πρέκα να γνώρισαν την ήττα από το Μαυροβούνιο με 74-69, ωστόσο απέναντι στην Λετονία (που είχε κερδίσει την ισχυρή Ισπανία στην πρεμιέρα), έβγαλαν αντίδραση και με πρωταγωνίστριες τις Φασούλα και Σπανού, που σημείωσαν αμφότερες 22 πόντους πέτυχα τη νίκη.

Δύσκολη αποστολή

Στην 3η αγωνιστική η Λετονία αντιμετωπίζει σήμερα (12:15) το Μαυροβούνιο, ενώ η Εθνική μας παίζει κόντρα στην Ισπανία (20:45), σε μία καθ’ ομολογία δύσκολη αποστολή.

Στην τετραπλή ισοβαθμία αυτή τη στιγμή η Ισπανία είναι πρώτη, η Ελλάδα δεύτερη και ακολουθούν Λετονία και Μαυροβούνιο.

Από τον κάθε όμιλο του Eurobasket, οι πρώτοι περνούν κατευθείαν στα προημιτελικά. Οι 2οι και οι 3οι των ομίλων θα αγωνιστούν σε αγώνες  μπαράζ, προκειμένου να βρεθούν οι υπόλοιπες 4 ομάδες που θα φτάσουν στα προημιτελικά στη Λιουμπλιάνα.

  • Αν στα σημερινά παιχνίδια κερδίσουν η Ελλάδα και η Λετονία, η Ελλάδα θα είναι πρώτη στον όμιλο με τη Λετονία δεύτερη και την Ισπανία τρίτη.
  • Αν επικρατήσουν η Ελλάδα και το Μαυροβούνιο, πρώτο στον όμιλο θα είναι το Μαυροβούνιο, με δεύτερη την Ελλάδα και τρίτη τη Λετονία.
  • Με νίκες Μαυροβουνίου και Ισπανίας, πρώτη θα είναι η Ισπανία, δεύτερο το Μαυροβούνιο και τρίτη η Εθνική μας.
  • Το σενάριο που σίγουρα δεν θέλει η Ελλάδα είναι να επικρατήσουν Λετονία και Ισπανία γιατί σε αυτό το σενάριο Λετονία θα είναι πρώτη, η Ισπανία δεύτερη, το Μαυροβούνιο τρίτο και η διοργάνωση για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί πρόωρα.

Πηγή: in.gr