Η Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τα προβλήματα που προκύπτουν στις συμμετοχές των Εθνικών ομάδων της στις προσεχείς υποχρεώσεις τους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Ανδρών της χώρας επρόκειτο να δώσει το «παρών» στο προσεχές Eurobasket του Σεπτεμβρίου, ενώ η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, τα οικονομικά «κωλύματα» ενδέχεται να βάλουν «στοπ» στην παρουσία τους.

«Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο κόστος που απαιτείται για τις εμφανίσεις στο Eurobasket και το Παγκόσμιο Κύπελλο, απλά δεν μπορούμε να κλείσουμε το οικονομικό «χάσμα». Χτυπήσαμε πολλές πόρτες, ζητήσαμε στήριξη, αλλά λάβαμε κυρίως αρνητικές απαντήσεις, συχνά σε σημείο να μας αγνοήσουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το κράτος, τους φορείς και τις τοπικές αρχές.

Η κατάσταση, για να είμαστε εντελώς ανοιχτοί και άμεσοι, είναι ακριβώς τέτοια που οι επερχόμενες εμφανίσεις στις διοργανώσεις των Εθνικών μας ομάδων βρίσκονται κάτω από ένα μεγάλο ερωτηματικό. Προς το παρόν δεν υπάρχει διέξοδος, οπότε δεν είναι μακριά η στιγμή που θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε τη συμμετοχή στους προαναφερθέντες θεσμούς» ανέφεραν στην ενημέρωσή τους οι ιθύνοντες.

Η Εθνική Ανδρών ανήκε στο Group B του Eurobasket μαζί με Λιθουανία, Γαλλία, Σλοβενία, Ουγγαρία και Γερμανία, ενώ η Εθνική Γυναικών ήταν στον πρώτο όμιλο του World Cup με Κίνα, Βέλγιο, Πουέρτο Ρίκο, Νότια Κορέα και ΗΠΑ.

Πηγή: in.gr