Στην αφετηρία της τελικής ευθείας (τριών ή περισσότερων μηνών) προς τις εκλογές τοποθετεί και επίσημα σήμερα την κυβέρνηση και το κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας σε διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου μια σειρά από στελέχη του. Ουσιαστικά είναι η πρώτη προεκλογική συνάντηση συντονισμού υπό τον πρωθυπουργό, η οποία σηματοδοτεί την αρχή της συστηματικής πια προετοιμασίας για τις εθνικές – και κατά τα φαινόμενα – διπλές κάλπες.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει και τη συγκρότηση ειδικού «ρόστερ» που θα μπει στο «τερέν» του προεκλογικού αγώνα, δίνοντας δημόσια τις «μάχες» με τη σημαία της ΝΔ. Με βάση τον σχεδιασμό, αυξημένος θα είναι ο ρόλος εξωκοινοβουλευτικών στελεχών και γενικών γραμματέων, οι οποίοι θα συνθέσουν μαζί με κομματικά στελέχη τη γαλάζια επιτροπή εκλογικού αγώνα.

«Επιστρατεύομαι…»

Προς το παρόν το έχει πει δημόσια ο Γιάννης Σμυρλής, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Δημοσίων Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών. «Επιστρατεύομαι στον εκλογικό αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη της ΝΔ» έγραψε στην ανάρτησή του, με την οποία ανακοίνωσε την παραίτηση από τη θέση του στο Εξωτερικών. Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος (άλλωστε δεν μπορεί να γίνει πια αυτό, λόγω συνταγματικού κωλύματος) αλλά έγκυρες πηγές λένε ότι πράγματι «πηγαίνει στη ΝΔ» με ενισχυμένο ρόλο στην προεκλογική κινητικότητα και σε οργανωτικά θέματα της παράταξης.

Π. Μαρινάκης

Αυτό το «επιστρατεύομαι…» ισχύει όμως και για άλλους κι ας μην το έχουν διατυπώσει ευθέως. Ήδη έχουν προχωρήσει οι συνεννοήσεις με αυτά τα πρόσωπα από τους επιτελείς που τρέχουν τις προεκλογικές διεργασίες – τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, τον σύμβουλο του πρωθυπουργό Θανάση Νέζη.

Υπουργοί και γραμματείς

Στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ, που όμως δεν θα κυνηγήσουν τον σταυρό, καθώς και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη (υπουργοί και γραμματείς) θα συνθέσουν το γαλάζιο «ρόστερ», υπηρετώντας τις κεντρικές οδηγίες που θα περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Άλλωστε οι προτεραιότητες της ΝΔ και οι προεκλογικοί στόχοι του κόμματος αναμένεται να συζητηθούν αναλυτικά στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη με το επικοινωνιακό team του Μαξίμου, τους Μπρατάκο, Άκη Σκέρτσο και Θανάση Κοντογεώργη καθώς τους επιτελείς της κομματικής έδρας ανάμεσά τους ο επικεφαλής της επιτροπής Προγράμματος της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χάρης Θεοχάρης.

Α. Σκέρτσος

Εκστρατεία

Αν και ο ίδιος ο Μητσοτάκης αναμένεται να ηγηθεί της προεκλογικής παρουσίας της ΝΔ, βγαίνοντας μπροστά με κάθε ευκαιρία, ο στόχος είναι στηρίζουν συνεχώς δημόσια τις θέσεις της παράταξης τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα. Από τα κυβερνητικά στελέχη, πέραν του Μπρατάκου καθώς και του διδύμου Σκέρτσου και Κοντογεώργη, οι οποίοι είναι ήδη σε επικοινωνία με τον Θεοχάρη για τη σύνθεση του προγράμματος «νέας τετραετίας», θα κληθεί στην πρώτη γραμμή ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς με αυξημένο ρόλο στην προεκλογική καμπάνια. Ο ίδιος ακουγόταν και για τη θέση του εκπροσώπου, όμως το σενάριο οριστικά πια δεν προχωράει.

Θ. Κοντογεώργης

Επίσης σε πρώτο πλάνο αναμένονται ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, καθώς και γενικοί γραμματείς, όπως ο Δημήτρης Φραγκάκης (ΕΟΤ), ο Θανάσης Μπαλέρμπας (Ιθαγένειας) κ.ά.

Νίκος Ρωμανός.

Επί ποδός θα είναι βεβαίως συνολικά οι ομάδες επικοινωνίας σε Μαξίμου και Πειραιώς και τα στελέχη που ήδη έχουν κομβικό ρόλο στην κομματική έδρα, όπως είναι ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Στέλιος Κονταδάκης

Πηγή: in.gr