Νέα δήλωση για τη στάση της Τουρκίας έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ από τη μεριά της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει στο «όχι» στην ένταξη των δύο χωρών στη Συμμαχία, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Ερντογάν συνομίλησε με νέους της Τουρκίας σε σχέση με τη στάση της χώρας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό του, ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε πώς προσεγγίζει η γειτονική χώρα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Τα προαπαιτούμενα του Ερντογάν

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος αύξησε τις απαιτήσεις του, όπως τις παρουσίασε τουλάχιστον σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, και μπλόκαρε – έστω και σε αρχικό στάδιο – την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, εκτροχιάζοντας τις ελπίδες τους για ταχεία συμπερίληψη στη νατοϊκή «ομπρέλα».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, έθεσε δύο βασικά αιτήματα: να σταματήσουν η Φινλανδία και η Σουηδία την υποτιθέμενη υποστήριξή τους προς το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και να άρουν την απαγόρευση εξαγωγών όπλων που επέβαλαν τον Οκτώβριο του 2019 μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.

Με λίγα λόγια, ο Ερντογάν συνεχίζει να δείχνει ανένδοτος και κάνει τα «παζάρια» για να πει το «ναι» που θα εξασφαλίσει την είσοδο των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ. Θυμίζουμε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται ομοφωνία.

Πηγή: in.gr