Ούτε στη Σύνοδο των G20 που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη θα γίνει η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα, είναι η… δεύτερη φορά που ο τούρκος πρόεδρος έχει προαναγγείλει συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του και τελικά δε γίνεται.

Η συνάντηση πάει για… Γλασκώβη

«Με τον Μπάιντεν μάλλον δε θα συναντηθούμε στη σύνοδο των G20 στη Ρώμη, αλλά θα συναντηθούμε πιθανότατα στη Γλασκώβη. Στη συνάντησή μας το σημαντικότερο θέμα είναι το ζήτημα της πληρωμής των 1,4 δισ. δολαρίων που έχουμε κάνει για τα F-35. Σχετικά με αυτή την πληρωμή, φυσικά, θα χρειαστεί να συζητήσουμε μαζί τους πως θα μας επιστραφεί» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα βάζει στο τραπέζι έναν συμψηφισμό των χρημάτων που έχουν δοθεί για τα F-35 με αγορά νέων F-16.

Στο μεταξύ, το δεξί χέρι του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, μίλησε με τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το ενδεχόμενο αγοράς F-16, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: in.gr