Εξακολουθούν να ηχούν οι προκλητικές κορώνες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αυτή τη φορά επέλεξε να θίξει το θέμα της Αγίας Σοφίας.

Ο τούρκος πρόεδρος θυμήθηκε την Παρασκευή την Αγία Σοφία και συνεχάρη εαυτόν για το άνοιγμά της σε προσευχές, ωστόσο η δυσαρεστημένη με την κατάρρευση της οικονομίας τουρκική κοινή γνώμη δεν φαίνεται να συγκινείται…

«Χαρά για εμάς που ανοίξαμε την Αγία Σοφία και προσευχόμαστε όλες τις στιγμές»

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές των Τούρκων την… ιδέα της Άλωσης έως και το 2053. Ωστόσο, το κάνει ως αντιπερισπασμό, μιας και η οικονομία δεν πάει καθόλου καλά και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Το 80% των Τούρκων θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι λανθασμένη, ενώ το 70% ότι ο πραγματικός πληθωρισμός είναι πάνω από το 50% κι αυτή η κατάσταση ανησυχεί έντονα.

Μάλιστα, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του τούρκου προέδρου και πρώην υπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστηρίζει ότι ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ενδέχεται να ρίξει την κυβέρνηση, επικαλούμενος την οικονομική κρίση. Σε αυτό το κλίμα κανείς δεν ξέρει πού οδηγείται η Τουρκία.

«Εμείς το όραμα του την έννοια της Άλωσης θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε στο νου και τις καρδιές της νέας γενιάς. Ανοίξαμε την Αγιά Σοφιά μας; Επίσης στην Αγιά Σοφιά μας, δόξα σοι Κύριε, προσευχόμαστε τις Παρασκευές; Προσευχόμαστε όλες τις στιγμές; Τι χαρά για εμάς!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Όλα όσα είπε ο Ερντογάν

Πηγή: in.gr