Τον προβληματισμό της εξέφρασε η βουλευτής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, για το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η βουλευτής εξέφρασε αντιρρήσεις για επιχειρούμενες αλλαγές ζητώντας να προστεθούν «εγγυήσεις» που θα εξασφαλιζουν την εργασιακή ασφάλεια και την ισότιμη σχέση εργαζομένων και εργοδοτών στο ζήτημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

«Η ελαστικοποίηση των ωρών εργασίας δεν δημιουργεί νέες επενδύσεις» είπε η βουλευτής για να προσθέσει «ποτέ οι επιχειρηματίες δεν έθεσαν ως προτεραιότητα το εργασιακό σύστημα». Σε άλλο σημείο η κυρία Ευθυμίου εξήγησε ότι η γενιά των 30ρηδων βίωσε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τώρα έχοντας πλέον συμπληρώσει μια ακόμα δεκαετία ζωής βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας.

Ειδικά για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας είπε ότι «δεν υπάρχει σχέση ισοτιμίας αλλα εξάρτησης, αρα πρέπει να βάλουμε εχέγγυα για τους εργαζόμενους σε τυχόν κακοβουλες προθέσεις των εργοδοτών».

Παράλληλα επεσήμανε πως δεν πρέπει οι ατομικές συμβάσεις να υπερκεράσουν τις συλλογικές ενώ για το «θεμελιώδες δικαίωμα της επαναπρόσληψης» είπε πως «πρέπει να προσέξουμε πραγματικά μην καταστρατηγηθεί το δικαίωμα στο όνομα μιας πρόσθετης αποζημίωσης».

Τέλος τόνισε ότι πως για την εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας απαιτούνται διπλάσιες προσλήψεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr