Σοβαρό ζήτημα με την εύρεση εργασίας αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής, καθώς σχεδόν 7 στους 10 δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Το MEGA εντόπισε δυο περιπτώσεις κωφών συνανθρώπων μας που όχι μόνο κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα, αλλά χάριν στην δύναμη της ψυχής και του μυαλού τους, ξεχωρίζουν στις εργασίες τους.

«Γενικά άμα άκουγα είμαι σίγουρος ότι θα άκουγα μουσική, αυτό που νιώθω είναι μόνο τον ρυθμό. Μακάρι να άκουγα για να μπορέσω να ακούσω την βροχή, τη φωνή της μαμάς μου, του παππού μου, θα ήθελα να μιλήσω στο τηλέφωνο με τους παππούδες μου παίρνουν τηλέφωνο τα αδέλφια μου για να επικοινωνήσω», λέει, μεταξύ άλλων, ο Μάριος Παπουτσάκης, ιδιωτικός υπάλληλος.

Σε ηλικία τριών ετών ο Μάριος Παπουτσάκης, είκοσι ετών σήμερα, έχασε από ασθένεια την ακοή του. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου και οι δυο γονείς του είναι κωφοί. Ο δίδυμος αδελφός και η μεγαλύτερη αδελφή του είναι ακούοντες.

Η απώλεια ακοής δεν στάθηκε εμπόδιο για τον δυναμικό Μάριο. Βρήκε δουλειά σε καφέ εστιατόριο, αρχικά ως λαντζιέρης, και στη συνέχεια του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει το μαγειρικό του ταλέντο.

«Μου στέλνει μήνυμα ο ιδιοκτήτης να ξαναπάω και μου λέει να γίνεις μάγειρας… Πραγματικά ένιωσα ένα βράδυ πως όλα αλλάξανε. Έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου και στον εαυτό μου για να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις του μάγειρα».

Οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής, εκτός από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχουν τεράστιο ζήτημα με την εύρεση εργασίας. Ο Μάριος όμως χάρι στη θέληση και το θάρρος του τα κατάφερε.

Είκοσι χρόνια εργάζεται στο λογιστήριο μεγάλου ξενοδοχείου η Έλλη Χριστοπούλου που ακούει, όπως λέει, με τα μάτια της ψυχής.

Γεννήθηκε κωφή, σπούδασε στο Πάντειο πανεπιστήμιο και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

«Στην αρχή θυμάμαι ότι είχα δυσκολευτεί προοδευτικά όμως και με τη βοήθεια των συναδέλφων μπόρεσα και κατάφερα να γίνω έτσι ούτως ώστε να μην έχω κάποιο πρόβλημα αλλά και να αγαπήσω και να δεθώ με το αντικείμενο που ασχολούμαι».

Η κ. Χριστοπούλου, που είναι μητέρα ενός αγοριού, έστειλε το δική της μήνυμα στους ανθρώπους που έχουν έλλειψη ακοής.

Πηγή: in.gr