Η εικόνα των αμερικανικών αρχών στη διάρκεια της τρίτης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία της χώρας είναι θετική μόνο για το 33% των ερωτηθέντων σε 135 χώρες, αύξηση οριακή κατά μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Γκάλοπ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ποσοστό αποδοχής της αμερικανικής ηγεσίας το 2019 γνώρισε την μεγαλύτερη πτώση–δέκα ποσοστιαίες μονάδες ή περισσότερο–σε πέντε χώρες και συγκεκριμένα στην Ιταλία, στο Ιράκ, στον Λίβανο, στην Ζάμπια και στην Σιέρα Λεόνε.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό αποδοχής αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες ή και περισσότερο σε 12 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους η Αργεντινή, η Πολωνία, η Λευκορωσία, η Λεττονία και το Πακιστάν.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε περισσότερο στο Τουρκμενιστάν–από 30% που βρισκόταν το 2018 σε 62% τον περασμένο χρόνο.

Η πολιτική της Ουάσινγκτον είναι λιγότερο αποδεκτή στην Ευρώπη (24%), ενώ η Αφρική είναι η μοναδική ήπειρος όπου το ποσοστό αποδοχής ξεπερνάει το 50%.

Στη διάρκεια της προεδρίας του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα, το ποσοστό αποδοχής της αμερικανικής ηγεσίας ξεπερνούσε το 45%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Γκάλοπ, το ποσοστό αποδοχής της κινεζικής πολιτικής βρισκόταν το 2019 στο 32%, ενώ της Ρωσίας στο 30%. Η Γερμανία παραμένει στην υψηλότερη θέση της κατάταξης ως προς την αποδοχή της πολιτικής της για τρίτη χρονιά με 44% για το 2019.

Η δημοσκόπηση βασίστηκε στις απαντήσεις 1.000 πολιτών από καθεμία από τις 135 χώρες που συμμετείχαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr