Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής του μέτρου καθολικής χρήσης μάσκας άφησε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αποκλειστικό ρεπορτάζ του in.gr, το οποίο είχε αποκαλύψει ότι το εν λόγω μέτρο βρίσκεται στο τραπέζι.

«Για καθολική χρήση μάσκας εάν και εφόσον δούμε πιο βαριές εικόνες, είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε. Ήδη σε κάποιες περιοχές έχει εφαρμοστεί» είπε ο κ. Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερώτηση του in.gr.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας άφησε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής θα αξιολογείται ανά τρεις ημέρες και βάσει αυτής θα αποφασίζεται η επόμενη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτο το in.gr είναι απ0καλύψει ότι πολλοί λοιμωξιολόγοι είχαν προτείνει στην κυβέρνηση την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, αλλά κρίθηκε ότι δεν μπορεί τώρα να εφαρμοστεί.

Ο Στέλιος Πέτσας το πρωί είπε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι μια τέτοια πρόταση, ωστόσο, οι απαντήσεις των κ. Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά επιβεβαιώνει το in.gr ότι υπάρχει η σκέψη για καθολική χρήση της μάσκας και αυτό θα κριθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και πόσο αυτά θα χειροτερεύουν,

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr