Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο τον ΠΑΟΚ αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, καθώς αποφάσισε ότι η υπόθεση δε θα έχει συνέχεια και πως ο Δικέφαλος του Βορρά απαλλάσσεται.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μελετούσε επί σχεδόν 2,5 μήνες την υπόθεση μετά την εκδίκασή της και αποφάσισε να απαλλάξει από τις κατηγορίες την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων δέχτηκε τυπικά, αλλά απέρριψε κατ’ ουσίαν την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που είχε κάνει και τη σχετική καταγγελία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα τιμωρίας, ούτε πρόκειται να του επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί πριν ο ΠΑΟΚ προσφύγει στο CAS το περασμένο καλοκαίρι και πετύχει να εκδικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που αρχικά είχε αποδεχτεί την περιβόητη εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επέβαλε ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ, δίκασε εξαρχής την υπόθεση ύστερα από σχετική οδηγία του CAS και σήμερα κοινοποίησε την απόφασή της, με την οποία αθωώνεται ο Δικέφαλος.

Πρόκειται για απόφαση το σκεπτικό της οποίας αναλύεται σε περίπου 100 σελίδες και η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις κατηγορίες σε βάρος της».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr