Η Έλενα είναι μία από τις 10 φίλες της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που στάθηκαν δίπλα της σε όλο αυτό τον δικαστικό αγώνα και άκουσαν με δάκρυα ανακούφισης την ομόφωνη απόφαση των δικαστών για την ενοχή της δράστιδος για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς να της αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό. «Με την παρουσία μας δηλώνουμε την στήριξή μας στην Ιωάννα», λέει.

Το τέλος της πολύκροτης δίκης, δεν σήμανε και το τέλος του Γολγοθά της Ιωάννας. Ωστόσο, όπως λέει η νεαρή κοπέλα μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η γενναιότητα χαρακτηρίζει την Ιωάννα και με την δύναμής της θα βοηθήσει και άλλες γυναίκες.

«Είναι πάρα πολύ δυνατή, πιστεύω σε εκείνη και πιστεύω ότι σήμερα αρχίζει η ανοδική της πορεία και για εκείνη αλλά και για να βοηθήσει και άλλες γυναίκες», λέει η Έλενα, φίλη της Ιωάννας.

Μια βαθιά ανθρώπινη στιγμή με τις φίλες της, να γίνονται μια γροθιά και να της συμπαραστέκονται στον Γολγοθά που βίωσε και βιώνει, δίνοντας της κουράγιο. Μέσα από τις λευκές τους μάσκες, έγιναν όλες ένα λευκό τείχος προστασίας για όλες τις κακοποιημένες γυναίκες.

Λίγα λεπτά πριν, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, η 35χρονη άκουσε με ανακούφιση, την ομόφωνο απόφαση των δικαστών για την ενοχή της δράστιδος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με επιβολή ποινής 15 χρόνων και 6 μηνών. «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη», δήλωσε η Ιωάννα.

«Έφταιξε, να πληρώσει» – Η αποστροφή των συγγενών της κατηγορούμενης προς την ίδια

Οι συγγενείς της 36χρονης δράστιδος, αποδέχονται την ευθύνης της αποτρόπαιας πράξης της, καθώς το βιτριόλι που πέταξε με μίσος στην Ιωάννα, τις έκαψε το πρόσωπο και το σώμα, με τις βαθιές πληγές να έχουν μείνει ανεξίτηλες πάνω της, αλλά και στην ψυχή της.

«Για να της δώσουν τέτοια ποινή, σαφώς και την άξιζε. Έφταιξε, να πληρώσει. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω», λέει η θεία της δράστιδος. Ενάμιση χρόνο μετά, ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την αποτρόπαια πράξη της ανιψιά τους, με την ντροπή και τα αναπάντητα γιατί της επίθεσης με το βιτριόλι, να τους βασανίζουν.

«Πάρα πολύ βασανιστήκαμε κορίτσι μου, μέσα στη ζωή είναι όλα. Τι να κάνουμε; Στεναχωρηθήκαμε και στεναχωρημένοι είμαστε, και, και, και,  το ‘και… και…’ γνωρίζεις τι λέω, αυτά δεν έχουν καλό τέλος ποτέ. Στεναχωρηθήκαμε και για εμάς. Δεν φταίμε τίποτα, τι να φταίμε; Δεν γνωρίζαμε τίποτα, τίποτα, τίποτα δεν γνωρίζαμε. Κουράγιο και σε εκείνον τον κόσμο και σε εμάς, δεν έχω να πω τίποτα άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο θείος της κατηγορούμενης.

Στην κατηγορουμένη δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και βγαίνοντας σκυφτή από την δικαστική αίθουσα, πήρε ξανά το δρόμο προς την φυλακή.

Πηγή: in.gr