Δύο συνομήλικες γυναίκες από δύο κοντινά χωριά, που στα 18 τους έρχονται για να σπουδάσουν και να εργαστούν στην Αθήνα.

Ένα αίτημα φιλίας στο Facebook και μία επίθεση με βιτριόλι που κατέληξε στην σύλληψη της μίας και τον βαρύτατο τραυματισμό της άλλης.

Η 35χρονη που κατηγορείται ότι διέπραξε την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας γεννήθηκε στο χωριό Σταθάς της Αιτωλοακαρνανίας το 1985. Ένα χρόνο αργότερα γεννιέται στο χωριό Λουτρό η 34χρόνη Ιωάννα που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι.

Δείτε επίσης: Καταδικάστηκε ο 19χρονος δολοφόνος της Τοπαλούδη για τον βιασμό ΑμεΑ

Τα σπίτια τους απέχουν μεταξύ τους μόλις 20 χλμ., οι οικογένειες τους είναι γνωστές στην περιοχή.

Τα δύο κορίτσια θα βρεθούν στο μοναδικό γυμνάσιο της περιοχής στην Αμφιλοχία, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Στα διαλείμματα ήταν στο ίδιο προαύλιο, συνέχισαν σε διπλανά Λύκεια.

Αργότερα έφυγαν και οι δύο για την Αθήνα.

Οι διαδρομές τους συναντιόνται και πάλι, επαγγελματικά αυτή τη φορά.

Η 35χρονη δουλεύει ως γραμματέας σε μια δικηγορική εταιρία και η 34χρονη σε ασφαλιστική. Οι επιχειρήσεις που εργάζονται έχουν συνεργασία.

Οι παρέες τους είναι κοινές αφού κάνουν παρέα με συντοπίτες τους από την Αιτωλοακαρνανία. Στις διακοπές τους επιστρέφουν στα χωριά τους. Δεν θα γίνουν όμως ποτέ φίλες, θα πει ο δικηγόρος του θύματος και θα παραμείνουν απλά δύο γνωστές.

Στις αρχές η 35χρονη κατηγορούμενη θα πει πως γνώριζε την Ιωάννα μέσω μίας ξαδέρφης της.

Οι δυο γυναίκες είναι διαδικτυακά φίλες με την κατηγορούμενη να έχει κάνει πολλά like σε φωτογραφίες του θύματος. Μέχρι που αντάλλαξαν τα επίμαχα μηνύματα. Αυτά που ίσως αποτέλεσαν την αρχή για να χτιστεί μια αβάσιμη, όπως όλα δείχνουν εμμονή, και να φτάσουμε στην επίθεση.

Έχει προηγηθεί η τυχαία συνάντηση τους σε έναν γάμο στο χωριό και το αίτημα φιλίας που στην συνέχεια έκανε ο σύντροφος της κατηγορούμενης στην Ιωάννα. Αυτό ήταν, όπως θεωρούν οι αρχές, το γεγονός που έκανε την κατηγορούμενη να θεωρεί ότι η σχέση δεν εξελίσσεται εξαιτίας του θύματος.

Το τελευταίο like στην σελίδα της Ιωάννας φέρεται να το κάνει η 35χρονη την ημέρα της επίθεσης. Μετά από δύο χρόνια διαδικτυακής σιωπής.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

Τα ζώδια όταν «τρώνε άκυρο» από αυτόν που γουστάρουν

Πηγή: in.gr