Ένταση επικράτησε έξω από την ΑΣΟΕΕ μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που συμμετείχαν νωρίτερα σε συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντιεξουσιαστών που συμμετείχε στην πορεία εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκεί, προσπάθησαν να φτιάξουν αυτοσχέδια οδοφράγματα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να επεμβαίνουν κάνοντας χρήση χημικών. Η ομάδα των περίπου 50 ατόμων εντός της ΑΣΟΕΕ απάντησε πετώντας πέτρες.

Στη συνέχεια, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή στον περιβάλλοντα χώρο και στα γύρω σημεία.

Πάντως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ομάδα των διαδηλωτών αποχωρούσε ειρηνικά από την πορεία, όταν τους επιτέθηκε αναίτια ομάδα ΔΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να εγκλωβιστούν στην ΑΣΟΕΕ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια:

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας

Δυναμικό αντιρατσιστικό μήνυμα έδωσαν εκατοντάδες άτομα από τον χώρο του αντιφασισμού, του αντιρατσισμού της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας σε συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.

Την ίδια ώρα ακροδεξιοί έκαναν την εμφάνισή τους σε μικρή απόσταση. Ιδιαίτερα ισχυρή είναι και η παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο.

Πηγή: in.gr