Με νίκη των ultras, έληξε η πολυετής διαμάχη των οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη διοίκηση του συλλόγου, αναφορικά με το σήμα της ομάδας. Οι «ροχιμπλάνκος» πραγματοποίησαν διαδικτυακή ψηφοφορία, μέσω της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία των μελών τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στην παλιότερη και παραδοσιακότερη «έκδοση» του σήματος.

Συγκεκριμένα, στην ψηφοφορία πήρε μέρος περίπου το 56% των φιλάθλων-μελών της ομάδας (77.690 από τους 138.881). Εξ αυτών, το 88,68% (68.894 μέλη) τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στο παλιό σήμα, το οποίο χρησιμοποιείτο ως το Δεκέμβριο του 2016. Η διοίκηση του συλλόγου αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και ανακοίνωσε ότι από την αγωνιστική περίοδο 2024-25 (αφού άμεσα δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, για εμπορικούς λόγους) η Ατλέτικο θα επαναφέρει το παλιό σήμα της για όλες τις χρήσεις.

Η αντίθεση των οργανωμένων οπαδών της ομάδας στην αλλαγή σήματος ήταν εξ αρχής έντονη, αλλά πήρε διαστάσεις «χιονοστοιβάδας» κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν (βοηθούσης και της κακής αγωνιστικής πορείας της Ατλέτικο στο πρώτο μισό της χρονιάς), οδηγώντας τους ultras σε διάφορες μορφές διαμαρτυρίας, όπως αποχή, σιγή στην εξέδρα, αλλά και συνθήματα κατά της διοίκησης. Χρειάστηκε, μάλιστα, η δημόσια παρέμβαση του Ντιέγκο Σιμεόνε και των αρχηγών της ομάδας, προκειμένου να καταλαγιάσουν κάπως τα πνεύματα.

Πηγή: in.gr