Έως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Μαζί με τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν αναλυτικά οι προωθούμενες παρεμβάσεις Ωστόσο, μπήκε ένα χρονοδιάγραμμα για τις προσεχείς ανακοινώσεις και την εφαρμογή τους, η οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο.

Ποιο είναι το σχέδιο αύξησης του μισθού

Οι παραπάνω ανακοινώσεις έλαβαν αναβολή εξαιτίας του δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου υπό άλλες συνθήκες, το υπουργικό, θα προχωρούσε στην έγκριση του νέου κατώτατου μισθού. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, αλλά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

Σύμφωνα με τα σενάρια το νέο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση του κατώτατου στα 770 έως 780 ευρώ, με την αύξηση να είναι στο 7,75%. Το άλλο και πιο αισιόδοξο σενάριο έδειχνε προς αύξηση του νέου μισθό έως και τα 800 ευρώ, το οποίο αποτελεί ακόμα αίνιγμα αν θα επιβεβαιωθεί.

Πηγή: in.gr