Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών προέβησαν σήμερα στο ΟΑΚΑ σε μια συμβολική αλλά και άκρως ουσιαστική ενέργεια για την προαγωγή του αθλητισμού, με την υπογραφή του μεταξύ τους Μνημονίου Συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι των δύο κορυφαίων φορέων των αθλητών του ολυμπιακού κινήματος επικύρωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά, να συγκροτήσουν μια κοινή ολυμπιακή αποστολή και να συμμετέχουν μαζί σε δράσεις για την προαγωγή του αθλητισμού, της υγείας, της περιβαλλοντολογικής ευθύνης και της παιδείας.

Έτσι, προγραμματίζονται κοινές επισκέψεις olympians και παραολυμπιονικών σε σχολεία, οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων, διοργάνωση αθλητικών δρωμένων και συνεδρίων.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η πρόεδρος της ΕΣΟΑ, Βούλα Κοζομπόλη, δήλωσε:

«Η καλλιέργεια, διάδοση και αναγνώριση των πανάρχαιων και πανανθρώπινων αρχών του ολυμπισμού και της ευγενούς άμιλλας αποτελούν ευθύνη όλων μας. Ο αθλητισμός χτίζει γέφυρες αλληλεγγύης, κατανόησης και συνεργασίας, συμβάλλει στη σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και κοινωνιών και στην άρση κάθε διάκρισης ή διαχωρισμού. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους συναθλητές και φίλους του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και πολύ περήφανοι που θα συνδράμουμε στο εξής μεταξύ όλων των άλλων και στην προαγωγή του παραολυμπιακού κινήματος και του αθλητισμού αναπήρων ανθρώπων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, σημείωσε:

«Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα με τους δραστήριους συναθλητές μας της ΕΣΟΑ αναδεικνύει τη θέληση των δύο φορέων να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση του αθλητισμού στην ελληνική κοινωνία. Η διάδοση των ολυμπιακών αξιών και του αθλητικού πνεύματος θα αποτελούν προτεραιότητά μας. Μαζί, θα εμπνεύσουμε τη νεολαία για έναν υγιή τρόπο ζωής, καθώς και με από κοινού δράσεις θα προτρέπουμε όλους τους Έλληνες να ασχοληθούν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό».

Πηγή: in.gr