Στο επίκεντρο των βρετανικών ΜΜΕ βρίσκεται ο Γιούργκεν Κλοπ, λίγες ημέρες μετά τον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ αυτή τη φορά απασχολεί για λόγους που δεν αναφέρονται στο ποδόσφαιρο, καθώς προκάλεσε αίσθηση με τις υπερασπιστικές δηλώσεις του για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο, αλλά και τον Πρίγκηπα Γουίλιαμ στο «Γουέμπλεϊ».

Όλα άρχισαν πριν από την έναρξη του ματς κόντρα στην Τσέλσι, όπου μερίδα οπαδών των Reds «γιουχάισαν» την ώρα που προσκεκλημένη χορωδία ατόμων με δρεπανοκυτταρική νόσο τραγουδούσαν τον χριστιανικό ύμνο «Abide with Me».

Ωστόσο δεν σταμάτησαν, και συνέχισαν ακόμη πιο έντονα όταν από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ και άρχισε να χαιρετά έναν-έναν τους παίκτες των δύο ομάδων, ενώ οι αποδοκιμασίες  κορυφώθηκαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Ηνωμένου Βασιλείου!

Ερωτηθείς, λοιπόν, για τη στάση των οπαδών της Λίβερπουλ, ο Γερμανός τεχνικός κάθε άλλο παρά… αναθεμάτισε τους υποστηρικτές της ομάδας του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φυσικά το σκέφτομαι, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να ρωτάμε: γιατί συμβαίνει; Δεν θα το έκαναν χωρίς λόγο. Δεν βρίσκομαι εδώ αρκετό καιρό για να καταλάβω τον λόγο πίσω από αυτή τη συμπεριφορά. Έχει να κάνει σίγουρα με το παρελθόν και πιθανώς αυτές είναι ερωτήσεις που εσείς μπορείτε να απαντήσετε πολύ καλύτερα από μένα. Η πλειονότητα των οπαδών μας είναι φοβεροί άνθρωποι. Πραγματικά έξυπνοι, με τα πάνω τους και τα κάτω τους. Δεν θα το έκαναν χωρίς αιτία».

Πηγή: in.gr