Ο σύνθετος δείκτης PMI της ευρωζώνης αυξήθηκε απροσδόκητα στις 55,8 μονάδες τον Απρίλιο από 54,9 τον Μάρτιο, με τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες να κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε σε υψηλό οκτώ μηνών στο 57,7 τον Απρίλιο από το 55,6 του Μαρτίου. Αντίθετα, ο δείκτης για τη μεταποίηση υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών, στο 55,3 από 56,5 του Μαρτίου.

Η ισχυρότερη δραστηριότητα στις υπηρεσίες καθώς οι κίνδυνοι από την πανδημία του κοροναϊού συνεχίζουν να εξασθενούν, αντιστάθμισαν την πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας αναφέρεται από την Oxford Economics.

Η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας παρέσυρε τον σύνθετο PMI στη Γερμανία στις 54,1 μονάδες από 56,9, ενώ η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε στη Γαλλία, στηρίζοντας τον σύνθετο PMI να φτάσει στις 57,5 μονάδες ​​από 56,3 τον Μάρτιο. Και οι δύο οικονομίες παρουσίασαν ισχυρότερη δραστηριότητα στις υπηρεσίες.

Τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία είδαν αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις καθώς οι ανανεωμένες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα επιβαρύνουν τη βιομηχανική παραγωγή.

Πηγή: in.gr