Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το τιγράκι που βρέθηκε την Καθαρά Δευτέρα στα σκουπίδια έξω από το ζωολογικό πάρκο, στα Σπάτα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, ενδιαφέρθηκε για το τιγράκι και επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ .

Όπως πληροφορήθηκε, το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο και αφυδατωμένο λόγω κακής διατροφής, ζυγίζει μόνο 12 κιλά , δείχνει φιλικό αλλά μάλλον δεν αντιδρά λόγω της εξασθένησής του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, το ζώο θα υποβληθεί σε πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο, ο οποίος θα περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία.

Μία πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει, πως έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Παράλληλα η «Νέμεσις» ενημέρωσε με επιστολή το ΥΠΕΝ και τον υφυπουργό, πως δέχτηκε τηλεφώνημα από μεγάλο κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από την Νότια Αφρική , οι υπεύθυνοι του οποίου εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν όλα τα έξοδα του ζώου, προκειμένου να μεταφερθεί στο εν λόγω κέντρο, αφού πρώτα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Η «Νέμεσις» θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται για τη πορεία της υγείας του ζώου και θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μεταφερθεί στο κέντρο διάσωσης.

«Το τιγράκι έχει υποστεί κακοποίηση και δεν έχει εκτεθεί στον ήλιο»

Ανησυχία για την πορεία της υγείας της  λευκής τίγρης εξέφρασε ο διευθυντής του Αττικού ζωολογικού πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ.

Από τότε δέχεται τη φροντίδα των κτηνιάτρων της κλινικής του πάρκου. Ο διευθυντής μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως δυστυχώς το 4 μηνών τιγράκι δεν έχει πολλές ελπίδες να ζήσει, καθώς τα δύο πίσω άκρα του είναι παράλυτα και παράλληλα πάσχει από οστεοπενία, ασθένεια που προκαλεί τον θρυμματισμό των οστών του.

Ο κ. Ζαν Ζακ Λε Σουέρ εκτιμά πως το ζώο έχει υποστεί κακοποίηση και μάλιστα δεν έχει εκτεθεί στον ήλιο ποτέ.

»Πρόκειται για ζώο ηλικίας 3 μηνών περίπου, σε πολύ κακή σωματική κατάσταση, και η υγεία του έχει εκτιμηθεί ως κρίσιμη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας».

Πηγή: in.gr