Τους «πλέον εγκάρδιους χαιρετισμούς, με αφορμή την εθνική εορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας, την ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης για ανεξαρτησία», απευθύνει σε οπτικοακουστικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

«Η αφορμή αυτή είναι ιδιαίτερα εορταστική, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του ηρωικού αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Η δικαιότατη και υψηλή αυτή υπόθεση στηρίχθηκε και από χιλιάδες Βούλγαρους, πολλοί εκ των οποίων θυσίασαν και τη ζωή τους για μια ελεύθερη Ελλάδα» σημειώνει στην αρχή του μηνύματός του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Παράλληλα, αναδεικνύει τη σημασία των διμερών σχέσεων σήμερα. «Σήμερα η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι όχι μόνο στρατηγικοί εταίροι βάσει των δημοκρατικών αρχών και ηθικών αξιών της ενωμένης Ευρώπης, αλλά μοιράζονται και πραγματική φιλία, η οποία έχει ξεπεράσει τους σκοπέλους της ιστορίας και αποτελούν υπόδειγμα σχέσεων καλής γειτονίας στα Βαλκάνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρούμεν Ράντεφ.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζει τη βεβαιότητα πως οι πολύμορφες φιλικές σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία ανάπτυξης και θα συνεισφέρουν στην ανύψωση της ευημερίας των δύο χωρών, καθώς και για την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή.

Τέλος, εύχεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υγεία και επιτυχία στην ευγενή της αποστολή της, καθώς και «καλή δύναμη και πίστη ότι μαζί θα ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες της εποχής στην οποία ζούμε». Εξίσου, εύχεται στον ελληνικό λαό ειρήνη και ευημερία και σημειώνει καταληκτικά: «Συγχαρητήρια Ελλάδα».

Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο μεταδίδεται μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά από το κανάλι της πρεσβείας της Βουλγαρίας στο Youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=WWs6TJqzKZ4

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr