Άγιος Παντελεήμονας

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα και κενά περιβάλλουν την υπόθεση θανάτου του αλλοδαπού κρατούμενου Μοχάμεντ Καμράν, που πέθανε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Η οικογένειά του καταγγέλλει πως υπέστη ξυλοκοπήματα μέχρι θανάτου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, αξιωματικός του τμήματος αρνήθηκε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει ζητήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης από μία ανεξάρτητη Αρχή.

Η είδηση του θανάτου του 38χρονου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά της αστυνομίας, αναφέρεται ότι κατά την παραμονή του στο κρατητήριο σημειώθηκε επεισόδιο με συγκρατούμενούς του, και ότι το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από αστυνομικούς.

Ο φάκελος της υπόθεσης εξετάζεται από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος αναμένεται να πάρει καταθέσεις από τον αξιωματικό υπηρεσίας και τον σκοπό που βρισκόταν στο τμήμα εκείνη τη στιγμή. Επιπλέον, θα εξεταστεί όλο το υλικό από τις κάμερες του τμήματος και οι ηχογραφημένες συνομιλίες.

Αξιοσημείωτο είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε εκτεταμένα σημάδια ξυλοδαρμού στο σώμα του Καμράν. Ο ιατροδικαστής περιμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Η άρνηση του αξιωματικού να μεταφερθεί ο κρατούμενος σε νοσοκομείο θα διερευνηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο, οι διασώστες έκριναν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει, αλλά ο αξιωματικός του τμήματος αρνήθηκε τη μεταφορά. Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Σφέτσου, σημειώνει ότι εάν είχε συμβεί σοβαρό αδίκημα μέσα στους αστυνομικούς κόλπους, θα σχηματιζόταν αυτομάτως δικογραφία εις βάρος όσων εμπλέκονταν.

Ο Μοχάμεντ Καμράν συνελήφθη στις 18 Σεπτεμβρίου, κατηγορούμενος για απόπειρα εισόδου στην πολυκατοικία μιας γυναίκας, την οποία ακολουθούσε. Τρεις ημέρες αργότερα, οι συγγενείς του ενημερώθηκαν για τον θάνατό του στο αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: ethnos.gr