Intime News

Συνελήφθησαν οι δύο Παλαιοχριστιανοί που αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ για την αρπαγή του νεογέννητου μωρού τους από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, πατέρας της οικογένειας, προχώρησε σε μια θεαματική ενέργεια την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, όταν εισέβαλε στο νοσοκομείο και, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, άρπαξε το νεογέννητο παιδί και την μητέρα του, Σεβαστή, και έφυγαν με ταξί.

Μάλιστα, οι Αρχές αμέσως σήμαναν συναγερμό για την αναζήτηση του νεογέννητου και του πατέρα, με εντολή στην Αττική και την Κορινθία να ξεκινήσουν οι έρευνες. Η είδηση αυτή αναδείχνει ξανά το ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης στα νοσοκομεία, ένα πρόβλημα που έχει καταγγελθεί και από την ΠΟΕΔΗΝ.

Η οικογένεια προγραμματίσε να πάρει το μωρό από το νοσοκομείο, κάτι που κρίθηκε αδύνατο από τις Αρχές λόγω του ότι το περιβάλλον διαβίωσής τους δεν θεωρήθηκε κατάλληλο. Η Σεβαστή είχε επιλέξει να γεννήσει στο σπίτι χωρίς προγεννητικό έλεγχο, αλλά κατά τη διάρκεια της γέννας προήλθε αιμορραγία, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωή της όσο και του μωρού.

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, απαντώντας στις κατηγορίες, αρνήθηκε τη σύλληψη του παιδιού και δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ότι η γυναίκα του δεν άφηναν να πάει στην τουαλέτα παρά την ανάγκη της. Επίσης, υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία εισαγγελική εντολή και κατηγόρησε τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους ασφαλείας του νοσοκομείου ότι τους ωθούσαν να παραδώσουν το παιδί.

Πηγή: ethnos.gr