Βία (pixabay.com)

Στη Θεσσαλονίκη, περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως μετά τη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον της συζύγου του. Η γυναίκα κατέθεσε ότι έχει δεχθεί πολλές φορές γροθιές στο κεφάλι και φοβάται ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει. «Με έχει χτυπήσει πολλές φορές, φοβάμαι ότι θα κάνει και κάτι χειρότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλα ξεκίνησαν στο καφενείο που διατηρεί η γυναίκα, όταν ο σύζυγος, εμφανιζόμενος ως πελάτης, ζήτησε να αλλάξει τη μουσική που έπαιζε. Όταν εκείνη αρνήθηκε, άρχισε να γίνεται επιθετικός, προκαλώντας καβγά πρώτα μαζί της και στη συνέχεια με έναν πελάτη που προσπάθησε να τον ηρεμήσει. «Δεν ήταν μεθυσμένος, αλλά ήταν νευρικός και συνέχιζε να με βρίζει και να απειλεί», περιέγραψε η γυναίκα.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν ο κατηγορούμενος επιτέθηκε σωματικά στη γυναίκα, με τον ανήλικο γιο τους να μπαίνει στη μέση προσπαθώντας να την προστατεύσει. «Ο γιος μου μπήκε μπροστά του για να μη με χτυπήσει», είπε η γυναίκα σε επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση.

Στο δικαστήριο, η γυναίκα ανέφερε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ζούσε τέτοιες καταστάσεις, λέγοντας ότι ο σύζυγός της συχνά την απειλεί και την προσβάλλει. «Είναι ζηλιάρης και δεν μπορώ να κουνηθώ. Έχω ζητήσει πολλές φορές να χωρίσουμε και με απειλεί», σημείωσε, καταγγέλλοντας ότι έχει υποστεί πολλές επιθέσεις από τον σύζυγό της.

Από την άλλη πλευρά, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως όλα προήλθαν από την επιθυμία του να αλλάξει μια μουσική. «Δεν τη χτύπησα ποτέ. Την αγρίεψα μόνο, την εκφόβισα», ισχυρίστηκε κατά την απολογία του, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στο καφενείο τον εξόργισε και εξέφρασε τη μετάνοιά του για ό,τι συνέβη.

Η υπόθεση εξετάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με τους δικαστές να επιβάλλουν στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών, η οποία αναστάλθηκε για τρία χρόνια, υπό τον όρο ότι θα απομακρυνθεί από το σπίτι και δεν θα πλησιάσει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων. Επίσης, η επικοινωνία τους σχετικά με τα ανήλικα τέκνα τους θα γίνεται μόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων για τη διασφάλιση της συναίνεσης της γυναίκας.

Πηγή: ethnos.gr