Eurokinissi

Δύο Πακιστανοί και ένας Αιγύπτιος συνελήφθησαν από τις Αρχές στη Βοιωτία, όπου είχαν στοιβάξει 11 ανθρώπους σε ένα μαντρί για να κοιμούνται, προκειμένου να δουλεύουν στα χωράφια της περιοχής για ελάχιστη αμοιβή. Οι δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων, στρατολογούσαν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει στην Ελλάδα. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για εργασία, τους εξαπατούσαν και τους υποχρέωναν να εργάζονται σε αγροτεμάχια κοντά στη Θήβα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αρχές εντόπισαν πέντε Αιγύπτιους, τρεις Σουδανούς, έναν Πακιστανό, έναν Σύριο και έναν Νεπαλέζο, που βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιο. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και δύο ανήλικοι από την Αίγυπτο, οι οποίοι επίσης εργάζονταν στα χωράφια και διανυκτέρευαν στο μαντρί. Όσον αφορά στους δύο ενηλίκους, αναφέρθηκε ότι είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι στο Ωραιόκαστρο και τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη έως ότου οριστεί επίτροπος και να παραδοθούν σε δομή φιλοξενίας.

Τα θύματα του κυκλώματος εξετάστηκαν παρουσία ψυχολόγων, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν μια αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό των 1.490 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι δράστες φέρεται να διαμένουν και αυτοί στο παλιό μαντρί.

Πηγή: ethnos.gr