ΑΣΕΠ

Η προκήρυξη 7Κ/2024 του ΑΣΕΠ πρόκειται να προσφέρει 1.113 θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, με αποκλειστική δυνατότητα συμμετοχής για απόφοιτους Γυμνασίου και, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, απόφοιτους Δημοτικού. Οι θέσεις αυτές αφορούν τη μόνιμη απασχόληση και την εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και θα διανεμηθούν σε φορείς του δημοσίου.

Η διαδικασία επιλογής θα διεξαχθεί με το κλασικό σύστημα μοριοδότησης του ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέχρι το 1980 θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να συμμετάσχουν με απολυτήριο Δημοτικού.

Η σχετική προκήρυξη έχει ήδη αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, και αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τις προσεχείς ημέρες, όπου θα αναφερθούν και οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων.

Οι θέσεις κατανέμονται σε 34 ειδικότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ΥΕ Βοηθών Νοσοκόμων, ΥΕ Επιστατών Καθαριότητας, ΥΕ Εργατών Άρδευσης, ΥΕ Νυχτοφυλάκων και ΥΕ Καταμετρητών Ύδρευσης. Οι ειδικότητες αυτές καλύπτουν ευρύ φάσμα αναγκών στους τομείς της υγείας, της καθαριότητας και των δημόσιων υπηρεσιών.

Πηγή: ethnos.gr