Freepik

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έχει ασκηθεί σε έναν 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά από επεισόδιο ξυλοδαρμού ενός 15χρονου. Το θύμα φέρει χτυπήματα στο πρόσωπο, ιδιαίτερα στο αριστερό μάτι και στο στόμα, ενώ έχει υποστεί και κάταγμα δοντιού. Σε βάρος του ανήλικου δράστη γίνεται λόγος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά ανηλίκου, με την ειδικότερη μορφή της σημαντικής παρεμπόδισης και του παρατεταμένου εκφοβισμού.

Ο 16χρονος υποστηρίζει ότι ο 15χρονος κατ’ επανάληψη εξύβριζε και προκάλεσε συγκεκριμένα κορίτσια στο σχολείο, και φέρεται να του ζήτησε να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά. Εφόσον ο 15χρονος αγνόησε την προειδοποίηση, οδήγησε σε έναν καυγά και στη συνέχεια στον ξυλοδαρμό.

Τα κορίτσια που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι παρόντα στα δικαστήρια και σκοπεύουν να καταθέσουν για τα προηγούμενα γεγονότα. Ο 16χρονος αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου. Είναι noteworthy ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ασκείται κακουργηματική δίωξη σε ανήλικο για παρόμοιο περιστατικό.

Πηγή: ethnos.gr