Κτηματολόγιο/EUROKINISSI

Από σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, ξεκινά τη λειτουργία του το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών στην νέα του διεύθυνση, Ηπείρου 63 στην Αθήνα. Ο χώρος αυτός, που είναι σύγχρονος και πλήρως ψηφιακά εξοπλισμένος, σηματοδοτεί τη μετάβαση του Κτηματολογίου στη νέα ψηφιακή εποχή, με σκοπό να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε πολίτες και επαγγελματίες στο μεγαλύτερο Κτηματολογικό Γραφείο της χώρας.

Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, θα ανασταλεί η παραλαβή αιτήσεων και η έκδοση αντιγράφων, καθώς και η έρευνα στο Αρχείο Ενεχύρων, εξαιτίας της μεταφοράς του αρχείου. Όλες οι υπηρεσίες του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου και του ενεχύρου, θα παρέχονται πλέον στο νέο κτίριο στην οδό Ηπείρου 63, ενώ το αρχείο του πρώην Υποθηκοφυλακείου Αθηνών θα παραμείνει στις προηγούμενες διευθύνσεις (Αριστοτέλους 175 και Αγίου Μελετίου 80Α – Αθήνα).

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό όλων των Κτηματολογικών Γραφείων και Υποκαταστημάτων της χώρας, προχωρώντας σε καινοτόμες ψηφιακές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της εξυπηρέτησής τους.

Πηγή: ethnos.gr