Μετανάστες – Τήλος

Μήνυση κατά της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά, υπέβαλε κάτοικος της Ρόδου ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών. Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο στο λιμάνι του νησιού, κατά την άφιξη 106 μεταναστών, οι οποίοι είχαν διασωθεί από το Λιμενικό.

Η δήμαρχος κατήγγειλε ότι μια γυναίκα προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τους μετανάστες, ζητώντας να «τους πετάξουν στη θάλασσα», ενώ παράλληλα καταγράφηκε σε βίντεο. Η γυναίκα απάντησε με ανάρτηση στο Facebook, όπου διαψεύδει τις κατηγορίες και τονίζει ότι και η ίδια τραβούσε βίντεο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της dimokratiki.gr, η εναγόμενη ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία της δημάρχου για τα αδικήματα της εξύβρισης και της ηθικής αυτουργίας, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και για δημόσια υποκίνηση μίσους. Επίσης, η γυναίκα ζητά να εξεταστούν οι ευθύνες και άλλων προσώπων που συμμετείχαν στο γεγονός.

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε, φαίνεται η δήμαρχος να λέει «άντε μη σου δώσω μια και πας στη θάλασσα», απευθυνόμενη στην εναγόμενη. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι η δήμαρχος προχώρησε σε παράνομη βιντεοσκόπηση και την προσέβαλε με λεγόμενα που δεν είχε ποτέ πει, ενώ καταγγέλλει και τη διαρροή του βίντεο.

Πηγή: ethnos.gr