ΕΟΔΥ (EUROKINISSI)

Η τελευταία εβδομάδα έφερε θετικά νέα σχετικά με την επιδημιολογία της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, καθώς παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, η καταγραφή 4 νέων εγχώριων κρουσμάτων και η απουσία θανάτων κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής είναι ενθαρρυντικά στοιχεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις αρχές του καλοκαιριού έως σήμερα, οι θάνατοι σε ασθενείς που πλήγησαν από τη λοίμωξη ανέρχονται σε 33, όλοι ηλικίας άνω των 60 ετών, με μέση ηλικία θανόντων τα 80 έτη. Ένας ασθενής με διαγνωσμένη λοίμωξη θεωρείται ότι έχει αποβιώσει από άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν συμπεριλαμβάνεται στον συνολικό αριθμό των θανάτων.

Στην ίδια έκθεση, αναφέρονται επίσης 5 εισαγόμενα κρούσματα λοίμωξης σε άτομα που είχαν εκτεθεί σε άλλες χώρες, όπως τρία στην Αλβανία, ένα στην Αυστρία και ένα στην Ινδία. Συνολικά, από την αρχή του 2024 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί 210 εγχώρια κρούσματα της λοίμωξης στην Ελλάδα, με τα 151 από αυτά να εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα που σχετίζονται με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, ενώ 59 κρούσματα παρουσίασαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Πηγή: ethnos.gr