ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πραγματοποιήθηκε μια μαζική πορεία στα Σεπόλια, με το σύνθημα «έξω οι φασίστες από τη γειτονία», που στόχευε σε στήριξη της δομής φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων, η οποία δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων με καδρόνια την προηγούμενη εβδομάδα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η Ενότητα», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, η Ακαδημία Πλάτωνος, οι Σεπολίων και η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα, καθώς και άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς.

Η ΚΕΕΡΦΑ τόνισε ότι η φασιστική επίθεση κατά της δομής φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων είναι μια πράξη του Εθνικού Μετώπου του Πλεύρη, που αποτελεί συνέχεια της στοχοποίησης της δομής στην Πετρούπολη, όπου σημειώθηκαν επιθέσεις κατά δημοτικών συμβούλων. Αναφέρθηκε επίσης ότι οι δράστες της επίθεσης κατά του Μοχάμεντ Ασλάμ έχουν αναγνωριστεί και ότι η διερεύνηση έχει παραπεμφθεί στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας, ωστόσο η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, συνεχίζοντας να καλύπτει τις επιθέσεις των φασιστών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το βράδυ της Κυριακής (13/10), μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό δύο ανηλίκων προσφύγων έξω από τη δομή, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από την πολυκατοικία όπου φιλοξενούνται τα ασυνόδευτα παιδιά. Κάποιοι από αυτούς φέρονται να εισέβαλαν στον χώρο, παραβιάζοντας την εξωτερική πόρτα της πολυκατοικίας, ενώ ορισμένοι κρατούσαν καδρόνια.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την Τετάρτη (16/10) τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για την υπόθεση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθούν αδικήματα όπως η επικίνδυνη σωματική βλάβη, η απειλή και η φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πηγή: ethnos.gr