Κάτω από την εξέδρα!

Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη πρόσφατα στο 1ο Νηπιαγωγείο Γραμματικού, όταν η ψευδοροφή του σχολείου κατέρρευσε. Ευτυχώς, οι μαθητές είχαν ήδη σχολάσει, αποφεύγοντας έτσι πιθανό ατύχημα. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Αριστείδης Παπουτσής, δήλωσε την ανησυχία του για την ακαταλληλότητα του κτηρίου, που βρίσκεται κάτω από εξέδρες γηπέδου, και τόνισε την ανάγκη για άμεσες ενέργειες σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών.

Η Αντιπολίτευση του δήμου Μαραθώνα ζητά εδώ και μήνες τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για τον συγκεκριμένο χώρο και επισημαίνει ότι το Νηπιαγωγείο λειτουργεί σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες, όπως η απόσταση των 1500 μέτρων από το κέντρο του Γραμματικού, σε αντίθεση με τη νομοθεσία που απαιτεί 400 έως 500 μέτρα.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, αντέτεινε ότι τα έγγραφα που ζητούνται είναι στη διαθεσιμότητα της Αντιπολίτευσης και ότι έχουν τηρηθεί όλοι οι νόμιμοι όροι και διαδικασίες για την ορθότητα του κτηρίου. Διαβεβαίωσε, επίσης, πως οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται από τους μηχανικούς του δήμου.

Ανακύπτει όμως η έντονη ανησυχία των γονέων σχετικά με την ασφαλή λειτουργία του Νηπιαγωγείου, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εμείς-Μαραθώνας» έχουν προχωρήσει σε αίτημα προς τον Πρωθυπουργό και τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του σχολικού χώρου και να ελεγχθούν οι τεχνικές μελέτες.

Επιπλέον, ο Αριστείδης Παπουτσής εξέφρασε τη δυσφορία του σχετικά με τις υπάρχουσες συνθήκες: «Δεν είναι χώρος αυτός για μαθητές πόσω μάλλον για νήπια… Ένα ατύχημα μπορεί να αποβεί μοιραίο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας για την ανάγκη άμεσης ευαισθητοποίησης του δήμου στα θέματα ασφαλείας.

Το Νηπιαγωγείο, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος, βρίσκεται κοντά σε ρέμα και σε επιβαρυμένο περιβάλλον, προκαλώντας τις ανησυχίες των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών τους. Πηγή: ethnos.gr