Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Σοβαρή καταγγελία έχει προκύψει σχετικά με το νοσοκομείο του Αιγίου, όπου υπάλληλος φέρεται να ζήτησε από πυροσβέστη με επιληπτική κρίση να καταβάλει 20 ευρώ για τις εξετάσεις του. Όπως αναφέρεται στο pelop.gr, ο πυροσβέστης, που είχε έρθει από την Αλβανία για να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και υπέστη επιληπτική κρίση, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Αιγίου.

Κατά την εισαγωγή του, υπάλληλος του γραφείου κίνησης ζήτησε από τον πυροσβέστη να πληρώσει το ποσό των 20 ευρώ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Όμως, οι συνάδελφοί του αντέδρασαν έντονα στην οικονομική απαίτηση, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο να απαιτείται πληρωμή από κάποιον που χρειάζεται άμεση ιατρική βοήθεια, ειδικά όταν πρόκειται για μέλος αποστολής η οποία ήρθε να υποστηρίξει το έργο της κατάσβεσης.

Ενώ η κατάσταση διαδραματιζόταν, κάποιος από τους παρευρισκομένους πήρε την πρωτοβουλία να πληρώσει τα 20 ευρώ. «Ντράπηκα, γίναμε ρεζίλι διεθνώς», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος. Ο πυροσβέστης τελικά εξετάστηκε και διακομίστηκε για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο και για μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου δεν του ζητήθηκε να πληρώσει τίποτα.

Πηγή: ethnos.gr