Κορίτσι/pexels

Στο Βόλο, κατέληξε σε καταδίκη μια μητέρα, η οποία χαστούκισε την 8χρονη κόρη της επειδή δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, επισημαίνοντας την ανάγκη να διασφαλίσει ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον και να συνεχίσει την αγωγή της, την οποία είχε διακόψει λόγω άγχους.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου στο σπίτι της οικογένειας, όταν η μητέρα, με τον σύζυγό της στην εργασία και τον 13χρονο γιο τους στο σχολείο, βρέθηκε μόνη με τις δύο ανήλικες κόρες της. Το μικρότερο παιδί ετοιμαζόταν για το σχολείο, ενώ η 8χρονη εξέφρασε την άρνησή της να πάει, γεγονός που εξόργισε τη μητέρα και οδήγησε σε βίαιη αντίδραση.

Μέχρι τη στιγμή που ο σύζυγος της κατηγορούμενης κλήθηκε να επέμβει, η κατάσταση είχε κλιμακωθεί. Ειδικότερα, ο άνδρας της επικοινώνησε με μια φίλη της οικογένειας για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Αυτή κατέθεσε ότι είδε τα παιδιά να κλαίνε και να της λένε ότι μάλωναν με τη μητέρα τους. Ο σύζυγος δήλωσε στο Δικαστήριο ότι η κόρη του είχε χτυπημένο το μάγουλο και πρόσθεσε ότι η σύζυγός του είχε διαγνωστεί με κορονοϊό 1,5 χρόνο πριν και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για το άγχος, την οποία όμως είχε σταματήσει.

Κατά την κατάθεσή του, ο σύζυγος αμφισβήτησε την αρχική του δήλωση ότι άκουσε τη γυναίκα να απειλεί τις κόρες τους και είπε ότι ίσως ένιωσε θορυβημένος και δεν κατάλαβε καλά. Εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνουν μαζί, υποστηρίζοντας ότι η μητέρα είναι μια καλή φροντίστρια για τα παιδιά, αρκεί να προσέχει την ψυχική της υγεία.

Η κατηγορούμενη, στην απολογία της, ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά που ξύπνησε χέρι στην κόρη της και εξήγησε ότι η αντίδραση της προέκυψε από την ένταση της στιγμής. Ενημέρωσε ότι είχε συζητήσει με τον γιατρό της για την αγωγή της, ο οποίος της είπε ότι δεν ήταν αναγκαία η συνέχισή της. Ωστόσο, από την Τετάρτη μετά το περιστατικό, αποφάσισε να επισκεφθεί ξανά ψυχολόγο και να συνεχίσει τη φαρμακευτική αγωγή.

Στο τέλος, η νεαρή μητέρα κρίθηκε ένοχη για σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου αλλά αθωώθηκε από την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής λόγω αμφιβολιών. Πηγή: ethnos.gr