σεξουαλική κακοποίηση/Pexels

Η 22χρονη γυναίκα υπήρξε θύμα κακοποίησης για 10 μήνες από τον σύντροφό της, δέχοντας καθημερινά σεξουαλική και σωματική βία, ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Η τραγική αυτή κατάσταση συνεχίστηκε και μετά τη γέννα, καθώς και το νεογέννητο δεν γλίτωσε από την κακοποιητική του συμπεριφορά. Υπό την πίεση των απειλών που δέχθηκε ότι θα πάθει κακό εκείνη αλλά και το παιδί τους, η γυναίκα αποφάσισε τελικά να απευθυνθεί σε έναν οργανισμό στήριξης κακοποιημένων γυναικών και προχώρησε σε καταγγελία κατά του 24χρονου συντρόφου της στην αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος, που προέρχεται από την Ολλανδία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου και καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης. Λόγω μίας προηγούμενης καταδίκης για άλλο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ο 24χρονος δεν παρέστη στο δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τη χώρα.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις εντοπίσθηκαν από τις αρχές ότι συνέβησαν από τις αρχές του 2021 μέχρι τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός συγγενικού προσώπου, η 22χρονη είχε εμφανιστεί πολλές φορές με μώλωπες στο σώμα της, αρχικά όμως αρνιόταν ότι τα τραύματα προήλθαν από τον σύντροφό της, κάνοντας λόγο για ατυχήματα ή άλλες δικαιολογίες.

Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2021 η γυναίκα αποκάλυψε το μαρτύριο που βίωνε, εξομολογούμενη ότι ο σύντροφός της τη χτυπούσε όταν εκείνη δεν επιθυμούσε ερωτική επαφή, την τραβούσε από τα μαλλιά και της ασκούσε σωματική βία. Όπως κατέθεσε μάρτυρας, μόλις έναν μήνα μετά τη γέννησή της, την είχε βιάσει ξανά και την είχε κακοποιήσει.

Η εισαγγελέας της έδρας ζητώντας την καταδίκη του κατηγορουμένου, τον περιέγραψε ως έναν «αδίστακτο και χειριστικό» άνθρωπο που υποτίμησε τη σύντροφό του και προσπάθησε να δικαιολογήσει τις εγκληματικές του πράξεις με βία και εκφοβισμό. Ομόφωνα, οι δικαστές και οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, σωματικές βλάβες σε βάρος εγκύου, σωματική βλάβη ανηλίκου και άλλα εγκλήματα. Το δικαστήριο αποφάσισε μάλιστα η ποινή του να είναι άμεσα εκτελεστή, με τον καταδικασμένο να οδηγείται στις φυλακές εάν συλληφθεί.

Πηγή: ethnos.gr