Eurokinissi

Στα δικαστήρια του Ναυπλίου εξελίσσεται μια σοβαρή υπόθεση εκφοβισμού που αφορά δύο 17χρονους και ένα 12χρονο αγόρι στην Ερμιόνη. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να ακινητοποίησαν τον μαθητή Γυμνασίου και να του ξύρισαν το μουστάκι με μια φαλτσέτα. Οι μάρτυρες υπεράσπισης τους καταθέτουν ενώπιον του εισαγγελέα από το πρωί της Πέμπτης (26/09) και ακολουθεί η απολογία τους.

Ο 12χρονος, που ήταν το πρώτο παιδί που παρουσίασε την υπόθεση στον εισαγγελέα, περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε. Οι ανήλικοι φερόμενοι δράστες υποστηρίζουν ότι οι πράξεις τους έγιναν με τη συναίνεση του παιδιού, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι συμμαθητές τους. Ένας από τους κατηγορούμενους δήλωσε ότι είχε τη φαλτσέτα μαζί του στο σχολείο λόγω του ενδιαφέροντός του για την κομμωτική.

Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου περιστατικού, υπήρξε καταγγελία και για δεύτερο εκφοβισμό σε βάρος ενός άλλου 12χρονου ίδιου ηλικίας. Το δεύτερο θύμα ανέφερε ότι έχασε τη γαλήνη του στο σχολείο του, στην διάρκεια διαλείμματος, όταν πέντε συμμαθητές του τον περικύκλωσαν. Η οικογένεια του προχώρησε άμεσα σε καταγγελία προς τις Αρχές, με τη μητέρα του να τονίζει ότι το παιδί υπέστη παρόμοια επιθετική συμπεριφορά.

Η ίδια η μητέρα, καθώς και ο πατέρας του 12χρονου, εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια του παιδιού τους στο σχολείο, συμπληρώνοντας ότι λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη της χρονιάς, υπήρξε άλλο περιστατικό εκφοβισμού. Ο πατέρας είπε ότι το παιδί τους βιώνει αυτή την δύσκολη κατάσταση και αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να προσφέρουν προστασία.

Η κατηγορία για τη δεύτερη υπόθεση εκφοβισμού έχει ήδη ανατεθεί στους δικαστικούς αρχές, οι οποίοι ερευνούν περαιτέρω την κατάσταση.

Πηγή: ethnos.gr