Η Ειρήνη από την Αμαλιάδα απαντά στις κατηγορίες για τους θανάτους των βρεφών
Η υπόθεση των νεκρών μωρών στην Αμαλιάδα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και ερωτήματα γύρω από το ρόλο της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία φέρεται να εμπλέκεται. Η Ειρήνη, η οποία έχει χάσει δύο παιδιά πριν από δύο χρόνια, εμφανίστηκε στην εκπομπή «OPEN τώρα» και δήλωσε ότι η αστυνομία γνωρίζει πού βρίσκεται και ότι δεν κρύβεται από κανέναν. «Αν χρειαστεί, θα παρέμβω», τόνισε, σχολιάζοντας τα όσα λέγονται γύρω από την υπόθεση.
Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο ενός βρέφους 15 μηνών, που πέθανε στις 5 Αυγούστου στην Αμαλιάδα. Η 24χρονη είπε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο και ότι η μητέρα του βρέφους και η γιαγιά του είναι αυτές που μπορούν να μιλήσουν για την κατάσταση. Σημείωσε, δε, πως, την εποχή που χρονολογείται η ιστορία με το βρέφος του 2016, ήταν ανήλικη και ζούσε με τους γονείς της.
Εξερευνώντας το παρελθόν της, συγγενείς ανέφεραν ότι η Ειρήνη είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, με κακομεταχείριση από τους γονείς της και είχε μάλιστα στήσει μια απαγωγή σε ηλικία οκτώ ετών. Ένας συγγενής είπε ότι δεν πιστεύει πως είναι ένοχη, προσθέτοντας όμως ότι ενδεχομένως να έχει κάποια συμμετοχή στην υπόθεση.
Μιλώντας σχετικά με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, ανέφερε ότι όλοι οι φάκελοι παραμένουν ανοιχτοί, καθώς δεν αναφέρεται κάποιο παθολογικό αίτιο για τους θανάτους. Αντίθετα, τρεις περιπτώσεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά, χωρίς να είναι ακόμη σαφές τι τα προκάλεσε.
Από την πλευρά της, η Ειρήνη εξακολουθεί να υποστηρίζει την αθωότητά της και λέει ότι ο μικρός Παναγιώτης ήταν ζωντανός κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο. Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης υπογράμμισε τις «συμπτώσεις» στους θανάτους των παιδιών που σχετίζονται με εκείνη και δήλωσε ότι οι αρχές βλέπουν κάτι που δεν είναι ακόμα αποκαλυπτόμενο.
Ο Σταύρος Μπαλάσκας υποστήριξε ότι η αστυνομία έχει ερευνήσει την υπόθεση και δεν υπάρχουν ένοχοι ή κατηγορούμενοι μέχρι στιγμής. Όλες οι εξελίξεις περιβάλλονται από αμφιβολίες και συνεχείς ανακρίσεις.
Πηγή: ethnos.gr