Ελάφι/ pixabay

Στη Ρόδο, επικράτησε αναστάτωση μετά την εκτέλεση ενός ελαφιού από δύο αγνώστους, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι κυνηγοί. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από δύο εθελόντριες που βρίσκονταν στην περιοχή και άκουσαν έναν πυροβολισμό. Είδαν τους δύο άντρες να σέρνουν το ελάφι, το οποίο μόλις είχαν σκοτώσει. Άμεσα, οι εθελόντριες άρχισαν να τους φωνάζουν και να κορνάρουν με το αυτοκίνητό τους, προκαλώντας πανικό στους δράστες, οι οποίοι έτρεξαν να διαφύγουν, αφήνοντας πίσω τους μια καραμπίνα.

Οι εθελόντριες μάζεψαν το όπλο και το παρέδωσαν στις αρχές, που ξεκίνησαν έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών. Υπήρξε ήδη επιτυχής ταυτοποίηση και η αναζήτησή τους από το Δασαρχείο και την Αστυνομία έχει ξεκινήσει, προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελίας Ρόδου.

Η ακτιβίστρια Τριανταφυλλιά Μαύρου, μαζί με τις άλλες εθελόντριες, δημοσιοποίησαν το συμβάν, τονίζοντας ότι το ζώο που εκτελέστηκε ήταν το Πλατώνι της Ρόδου, επίσης γνωστό ως Dama Dama, ένα προστατευμένο είδος που αποτελεί σύμβολο του νησιού. Άμεση ενημέρωση των Αρχών έγινε μέσω του 100 και του δασαρχείου.

Πηγή: ethnos.gr