Αχαρνές: Εντοπίστηκε «οπλοστάσιο» σε σπίτι (ΕΛΑΣ)

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού εντοπίστηκαν σε οικία στις Αχαρνές Αττικής, μετά τη σύλληψη ενός άνδρα που είχε στην κατοχή του 57 φυσίγγια και 2 χειροβομβίδες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 4.400 φυσίγγια, 10 εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένα αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 25 φωτοβολίδες, καθώς και πλήθος εξαρτημάτων πολεμικού υλικού.

Ο δράστης είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε πάρκο, σε συνεργασία με άλλο άτομο. Στη θέα των αστυνομικών, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά ο πρώτος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για όπλα, απείθεια και παραβάσεις νομοθεσίας σχετικής με αλλοδαπούς και εκρηκτικές ύλες.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία στις Αχαρνές, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή δικαστικού λειτουργού. Εκεί, ανακαλύφθηκαν μεταξύ άλλων: 5 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 5 μηχανισμοί χρονοκαθυστέρησης, 5 χειροβομβίδες, 4.459 φυσίγγια, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 25 φωτοβολίδες, 70 γεμιστήρες, 6 σιγαστήρες, 8 θήκες γεμιστήρων, διόπτρα, 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα, ξιφολόγχη, εξαρτήματα όπλων, 2 μαχαίρια και μεταλλικός τρίφτης.

Ο χώρος φωτογραφήθηκε από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και τα κατασχεθέντα θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, καθώς και άλλων εμπλεκομένων, ενώ διερευνάται η πιθανή συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: ethnos.gr