Κλιμάκιο της ΑΑΔΕ μεταβαίνει στην Κέρκυρα με σκοπό να διεξάγει έρευνα στη ΔΟΥ, προκειμένου να ανακαλύψει πιθανές νέες περιπτώσεις εκβιασμών. Στην ίδια διαδικασία, τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμού και δωροληψίας, θα απολογηθούν την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, προστίθενται άλλα τέσσερα άτομα στο κατηγορητήριο.

Αρχηγός της ομάδας των εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της εφορίας, με τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις εκβιασμών να έχουν ήδη αποκαλυφθεί από τον Μάιο. Οι ανακριτικές αρχές έχουν εντοπίσει τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες του νησιού που έχουν πέσει θύματα αυτού του κυκλώματος.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που δημοσιοποιήθηκαν αποδεικνύουν τις τακτικές που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι. Σε αυτές τις συνομιλίες, ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ δίνει οδηγίες στους υφισταμένους του για το πώς να πραγματοποιούν τις εκβιαστικές ενέργειες χωρίς να ενοχοποιηθούν. Στις συνομιλίες καταγράφεται και ο φόβος τους, ιδίως μετά τη σύλληψη άλλου κυκλώματος στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, επικοινωνούσαν άμεσα με τους επιχειρηματίες, απειλώντας τους με «λουκέτο» αν δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους. Μέσα από συγκεκριμένες φράσεις, αποδεικνύεται πώς μπορούσαν να χειραγωγήσουν τις υποθέσεις ώστε οι επιχειρηματίες να αποφύγουν τον έλεγχο.

Η ατμόσφαιρα της συζήτησης μεταξύ των εφοριακών αποκαλύπτει την αλαζονεία με την οποία λειτουργούσαν, ενώ φαίνεται ότι ανησυχούσαν για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η αποκάλυψη των δραστηριοτήτων τους. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα δείχνει τον υποδιευθυντή να εκφράζει την παρατήρηση ότι οι επιχειρηματίες χρειάζονται ένα μάθημα για τη «συνεργασία» τους.

Πηγή: ethnos.gr