Πυροσβεστική – EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβέστες με στόχο την πρόληψη πυρκαγιάς, ύστερα από το ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου. Το βυτιοφόρο, που μετέφερε υγρά καύσιμα, ανετράπη στο 82ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, κοντά στην Πλαταριά, τρία χιλιόμετρα έξω από την Ηγουμενίτσα.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο οδηγός του βυτιοφόρου έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε στροφή, με αποτέλεσμα την ανατροπή του συρόμενου τμήματος του φορτηγού και τη διάχυση καυσίμων στο οδόστρωμα. Στην περιοχή κλήθηκε άμεσα η ΕΛ.ΑΣ., η οποία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Η κυκλοφορία οδηγείται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Στο σημείο της ανατροπής έφτασαν γρήγορα έξι οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ανάφλεξης λόγω της διαρροής καυσίμων. Αναμένεται η άφιξη ειδικού βυτιοφόρου από τα Ιωάννινα, το οποίο θα διευκολύνει την ασφαλή μετάγγιση των καυσίμων πριν την ρυμούλκηση του ανατραπέντος φορτηγού. Η κυκλοφορία στην περιοχή θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, με τα οχήματα να χρησιμοποιούν παρακαμπτήριες οδούς.

Πηγή: ethnos.gr