Η Shaimaa Al Kinani (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Ustura», που σημαίνει μύθος στα αραβικά, είναι το όνομα του νέου εστιατορίου που ανοίγει η Shaimaa Al Kinani από το Ιράκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το εγχείρημα αυτό υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR) για τους Πρόσφυγες καθώς και από το SolidarityNow. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, στις 15:30, στην οδό Βαλαωρίτου 29.

Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, η Shaimaa αποφάσισε να ακολουθήσει την αγάπη της για τη μαγειρική και να δημιουργήσει ένα δικό της χώρο. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε υποστήριξη από την Υπηρεσία Απασχόλησης του Κέντρου Υποστήριξης Προσφύγων/Blue Refugee Centre (BRC) του SolidarityNow στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος BRC Livelihoods, που υλοποιείται με συνεργασία και την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR Greece), οι σύμβουλοι απασχόλησης εργάστηκαν μαζί με την Shaimaa, στηρίζοντας την βήμα-βήμα ώστε να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα. Από την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και εγγράφων, μέχρι την επικοινωνία με τους κατάλληλους φορείς και τις συμβουλές για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, οι σύμβουλοι αποτέλεσαν πολύτιμους αρωγούς στην προσπάθειά της.

Η Shaimaa και οι συνεργάτες της από το SolidarityNow και την Ύπατη Αρμοστεία προσκαλούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στα εγκαίνια του εστιατορίου τους, που θα είναι μια γιορτή πολιτισμών, αποδοχής και επιβράβευσης. Πηγή: ethnos.gr