Δορυφορική εικόνα από την φωτιά στην Κορινθία (meteo)

Δραματική είναι η κατάσταση στην Κορινθία, καθώς η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές καταστροφές, αν και πλέον παρουσιάζει σημάδια ύφεσης. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS), μέχρι το πρωί της Τρίτης, η φωτιά έχει επηρεάσει περίπου 65.000 στρέμματα.

Η φετινή πυρκαγιά στην Κορινθία έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη στην περιοχή από το 2010. Στο διάστημα αυτό, οι μεγάλες φωτιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 180.000 στρέμματα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Περιφέρειας Κορινθίας.

Το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Copernicus, έχει αποτυπώσει την έκταση των καπνών από την επίμαχη φωτιά, όπως φαίνεται και σε πρόσφατη δορυφορική εικόνα. Η εικόνα αυτή δείχνει καθαρά την επιρροή της πυρκαγιάς στη γύρω περιοχή και την ένταση του καπνού που έχει προκληθεί.

Στον χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν πλήξει την Π.Ε. Κορινθίας από το 2010 και έπειτα, επισημαίνοντας την αυξανόμενη ανησυχία και το μέγεθος των καταστροφών που είναι σχεδόν μη αναστρέψιμες.

Πηγή: ethnos.gr