Τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου/ InTime Photos)

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μια 50χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει δολοφονήσει τον σύζυγό της, χορηγώντας του υδράργυρο. Μετά την απολογία της στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο. Δίπλα της στην διαδικασία βρίσκονταν και τα παιδιά τους, που εξετάστηκαν από τον ίδιο ανακριτή καταθέτοντας υπέρ της.

Ο 60χρονος σύζυγος είχε νοσηλευθεί το καλοκαίρι του 2018 στο νοσοκομείο Παπανικολάου με πιθανά συμπτώματα ισχαιμικού επεισοδίου, το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Οι γιατροί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας διαπίστωσαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του. Μετά το εξιτήριο, ο άνδρας πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2018, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, όπως ανέφερε το σχετικό πιστοποιητικό.

Η υπόθεση έθεσε σε εγρήγορση τις διωκτικές αρχές, καθώς οι ύποπτες ποσότητες υδραργύρου οδήγησαν στην απόφαση εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνα. Τα ιατροδικαστικά ευρήματα αποκάλυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδράργυρου στα όργανά του, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Αν και αρχικά ο φάκελος της δικογραφίας είχε μπει στο αρχείο, επανεξετάστηκε μετά από πρωτοβουλία εισαγγελέα, και η πολωνικής καταγωγής γυναίκα καταδικάστηκε για την υπόθεση ύστερα από την επιβεβαίωση αυτών των ευρημάτων.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.

Πηγή: ethnos.gr