Δημήτρης Λιγνάδης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ο Δημήτρης Λιγνάδης περιγράφει την κατάσταση που βιώνει ως «πολύ δύσκολη». Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι η αθωότητά του τον κρατά ζωντανό και δυνατό, προσθέτοντας: «Δυστυχώς αναβλήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Εφετείου. Θέλω κάποια στιγμή να τελειώνει αυτή η υπόθεση». Εκφράζει την επιθυμία του να σεβαστούν όλοι ότι η δίκη πρέπει να διεξάγεται μόνο εντός της δικαστικής αίθουσας.

Ο σκηνοθέτης αισθάνεται προστατευμένος από την υποστήριξη που λαμβάνει από τους γύρω του, εκφράζοντας μεγάλη ευγνωμοσύνη. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με στηρίζουν», είπε, ενώ παρατήρησε με λύπη την κατάσταση στον χώρο του θεάτρου, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε ένα κλίμα διχόνοιας.

Η δίκη του μεταφέρθηκε για τις 21 Μαρτίου 2025. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 12 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τα αδικήματα του βιασμού δύο 17χρονων το 2015. «Λυπάμαι που έχει γίνει έτσι ο χώρος του θεάτρου», τόνισε, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τις εσωτερικές συγκρούσεις στον κλάδο.

Πηγή: ethnos.gr