Δίκη Σούζαν Ίτον/creta24

Ξεκινά σήμερα στα Χανιά η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της δολοφονίας και του βιασμού της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, τον Ιούλιο του 2019, στο Μάλεμε, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα δικαστήρια βρίσκονται από το πρωί οι δύο γιοι, ο σύζυγος και η αδερφή της άτυχης γυναίκας, η οποία υπήρξε θύμα βιασμού και δολοφονίας από 27χρονο δράστη.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, 13 έτη για τον βιασμό, καθώς και σε 4 μήνες και 1.000 ευρώ πρόστιμο για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής. Λίγο μετά τις 9 το πρωί, ο δράστης μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο.

Πριν από την έναρξη της δίκης στο Εφετείο Χανίων, η αδερφή της Σούζαν, Τζούλι, μίλησε στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας τη θλίψη της για την τραγική απώλεια της αδερφής της. «Είμαι σήμερα εδώ, είναι πολύ δύσκολο να είμαι εδώ, γιατί θέλω όλοι να γνωρίζουν πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν η αδερφή μου και πόσο τραγική ήταν η απώλεια της για την οικογένειά μας», δήλωσε. Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, πρόσθεσε: «Θέλω να σιγουρευτώ ότι το σύστημα δικαιοσύνης της Ελλάδας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον».

Η Τζούλι ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία και τις αρχές για την κινητοποίηση που υπήρξε κατά τις ημέρες εξαφάνισης της αδερφής της, τονίζοντας τη σημασία της συμπαράστασης που έλαβαν. «Η κοινότητά σας μας βοήθησε πάρα πολύ, έστειλε σκύλους και ελικόπτερα και θέλω να γνωρίζετε πόσο πολύ εκτιμούμε αυτήν την καλοσύνη», ανέφερε.

Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε στις 2 Ιουλίου του 2019, όταν η Σούζαν βρισκόταν στα Χανιά για διεθνές συνέδριο. Ενώ έκανε jogging, ο δράστης την χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο, την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και τη μετέφερε σε σπηλιά, όπου τη βίασε και αργότερα την πέταξε σε φρεάτιο εξαερισμού. Η 60χρονη εντοπίστηκε νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, με την ιατροδικαστική εξέταση να καταλήγει σε συμπέρασμα ότι ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία.

Πηγή: ethnos.gr