EUROKINISSI

Έντεκα άτομα θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών για την υπόθεση του θανάτου ενός 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, μετά από έκρηξη λέβητα σε σχολείο. Το περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2022, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Όσοι θα καθίσουν στο σκαμνί περιλαμβάνουν έναν μηχανικό, τον υπεύθυνο του ηλεκτρολογικού συνεργείου, έξι υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, τον (τότε) διευθυντή του δημοτικού σχολείου, τον (τότε) διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών καθώς και έναν συντονιστή εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για έκρηξη από συγκλίνουσα αμέλεια, που προκάλεσε κίνδυνο για άνθρωπο, καθώς και για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από συγκλίνουσα αμέλεια. Οι εν λόγω πράξεις είναι σε βαθμό πλημμελήματος και η υπόθεση εισάγεται πλέον στα δικαστήρια, κατόπιν έρευνας που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: ethnos.gr